Hele ideen med markiser

Det er skønt at sidde i sin have på en lun sommeraften med familien og nyde fuglenes sang og den varme vind. Desværre er det danske vejr ikke altid helt så generøst med hverken tørvejr eller lune vinde, så for at nyde sin have i fulde drag må man ind imellem tage hjælpemidler i brug.

Et af de mere praktiske er markisen. Med en markise fra www.markiseeksperten.dk kan man nyde sin have i langt flere dage. Den beskytter ikke kun mod regnen, som jo desværre er en hyppig gæst i det danske sommervejr,  men skaber med sit ”tag” et lille rum midt i din have og medvirker på den måde til at opretholde en højere temperatur. Du kan derfor sidde ude længere på de lune sommeraftener, men også side ude til længere ud på året, end du plejer.

Solskygge

Markisen har også en anden praktisk funktion. På nogle tidspunkter af dagen står sollyset lige ind mod huset, og det er næsten ulideligt at sidde udenfor på en ellers dejlig sommerdag. Samtidig skal man huske på, at det er forholdsvis usundt at opholde sig for mange timer i solen og især i timerne mellem 12-15, hvor solen kan være ubønhørligt stærk mod huden og lave permanente solskader. Og hvis man ikke kan sidde i sin have, når man er hjemme, går ideen med at have den lidt i vasken. Praktisk er det derfor med en markise, der kan fungere som en parasol, der er stor nok til, at hele familien kan sidde under den på terrassen og nyde sommeren uden sammenknebne øjne, solskoldninger eller hedeslag.

Rumtemperatur

Hvis dit hus er bygget, så solen bager ind gennem dine vinduer om sommeren og gør rumtemperaturen i eksempelvis din stue – eller endnu værre, dit soveværelse – alt for varm til, at det er behageligt, er en markise en genial løsning. Markisedugen skygger for solen og bevarer dermed den forholdsvis kølige indendørstemperatur, så du og din familie kan holde ud at opholde jer indenfor i de timer I har behov for det. Har I små børn eller kæledyr i familien, har disse brug for at kunne opholde sig i en kølig og behagelig temperatur, og en markise foran vinduet kan derfor være en stor hjælp.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *