Lav din egen hjemmeside

At få lavet sin egen hjemmeside er slet ikke så besværligt, som det måske kan forekomme ved første øjekast. Efterhånden har rigtig mange mennesker da også deres egen blog, familieside eller lignende hjemmeside på nettet.

I det følgende vil jeg forsøge at skitsere de opgaver, som skal på plads, for at du kan få dig din egen hjemmeside.

 

Valg af webhotel

Først og fremmest, skal du have fundet dig et sted (en server) på internettet, hvor du kan have din hjemmeside liggende. Der findes adskillige udbydere af webhoteller i Danmark og webhotellerne fås i mange forskellige prisklasser og kvaliteter.

Hvis du ikke tidligere har prøvet at have et webhotel og måske heller ikke helt ved, hvad du skal kigge efter, når du skal vælge et, vil jeg anbefale, at du kigger efter en leverandør, hvor du kan starte lidt i den billige/mindre ende af skalaen, men hvor der er mulighed for at vokse senere hen, hvis du får behov for det.

De ting du bl.a. kan kigge efter, når du skal vælge webhotel, er hvor meget plads du får til din hjemmeside og hvor meget trafik pr. måned, som er inkluderet i prisen. Trafik pr. måned svarer – sådan lidt forenklet sagt – til hvor meget din hjemmeside belaster webhotellets server og internetforbindelse.

 

Rabat på webhotel

Der er mange webhoteller, som tilbyder en startrabat, hvis du er heldig at have en rabatkode. Og disse rabatkoder kan du faktisk finde flere steder rundt omkring på internettet. På  hjemmesiden http://abouteverything.dk/category/rabatkoder/webhotel-rabatkoder/ kan du finde rabatkoder til to af de mest populære leverandører af webhoteller, nemlig Meebox og UnoEuro. Med disse rabatkoder kommer du billigt i gang med din nye hjemmeside.

 

Valg af domæne

Før du går i gang med at få lavet selve hjemmesiden, skal du have valgt et domæne (en internet adresse) til den. Næsten alle danske webhoteller sælger også internet domæner. Så købet af et domæne vil du typisk kunne klare sammen med bestillingen af dit webhotel.

 

Content Management System (CMS)

Et CMS er et hjemmeside-system, som gør det muligt at opsætte og redigere indholdet af sine hjemmeside direkte fra en web browser uden brug af specialprogrammer. Det gør det let og hurtigt, at redigere i hjemmesiden og er absolut at anbefale frem for at bruge specielle programmer til at konstruere hjemmesiden.

Mange webhoteller har et såkaldt ”one-click installer” program hvormed man let og hurtigt kan installere sit foretrukne CMS system. Har du ikke en CMS fovorit, vil jeg anbefale dig at kigge på WordPress, som er et af de mest udbredte CMS’er. WordPress er gratis og der findes masser af udvidelsesmuligheder til systemet, som gør at man hurtigt kan få lavet sig en god og funktionel hjemmeside. Og skulle du køre fast i arbejdet, er der også mange gode steder at hente hjælp til WordPress systemet.

 

Billeder til din hjemmeside

Ud over et godt indhold er en af de parametre du kan bruge for at skabe en spændende hjemmeside billeder. Gode billeder kan virkelig live op på en hjemmeside og som et gammelt ordsprog siger, så kan billeder sige mere end tusind ord. Med andre ord, så kan et godt billede være helt fantastisk til at illustrere en pointe, som det måske endda nogle gange kan være svært at forklare med ord.

http://abouteverything.dk/gratis-billeder/ kan du finde en oversigt over en hel masse steder på nettet, hvor du kan hente gratis billeder. Så er du i hvert fald godt i gang med at få skabt dig en spændende hjemmeside, som forhåbentlig kan tiltrække mange interesserede besøgende.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *