Skoleafslutning

Så nærmer tiden sig for afslutningen af endnu et skoleår og inden længe siger børn og lærere farvel og på gensyn efter sommerferien. Selvfølgelig lige med undtagelse af eleverne i ældste klasse, som nu er færdige med folkeskolen og skal videre til andre gøremål på deres vej i livet – for dem bliver det farvel til skolen, uden gensyn.

 

Events i skolen

Som det sig hør og bør har der i de seneste uger været forskellige events i skolen, som markerer afslutningen på det næsten forgangne skoleår. Der har blandt været niende klassernes skolespil og så har de afsluttende elever også været rundt og lave løjer og blandt andet kastet med karameller.

Vi har selv en pige i fjerde klasse og specielt dagen med karamel-kast har været noget, som hun har set frem til igennem et stykke tid. Niende klasse plejer også at krydre dagen med nogle ekstra overraskelser – hvis man altså kan kalde dem det – når man allerede har regnet dem ud J En af dem er blandt andet, at de har vandpistoler med rundt og giver alle de møder på deres vej en salve med det våde materiale.

 

Klasseudflugt

I fjerde klasse blev årsafslutningen traditionen tro markeret med en fælles udflugtstur. I år gik turen til Nymarksminde Farm park og Fodboldgolf, hvor medbragt mad og drikke blev indtaget i skønne omgivelser. Børnene fik både hjulpet med at fodre flere af dyrene og de fik en masse tid til at gå i den store kanin indhegning. Alt imens var der god tid til, at forældre og lærere kunnet få snakket om løst og fast, om året der var gået og om forventningerne til det kommende skoleår. Det er altid godt med sådan nogle arrangementer, som er med til at både forældre og undervisere lærere hinanden bedre at kende. Så det er en god trdition vi har i klassen og som vi alle er enige om at holde fast i.

Efter frokost blev alle inddelt i hold og den helt store fodboldgolfturnering blev sat i gang. Nymarksminde har en stor, og meget populær, 18-hullers fodboldgolfbane, med masser af sjove forhindringer, som skal forceres for at få bolden i ”kassen”. Det gik der godt og vel et par timer med inden alle hold var kommet igennem banen. Der var masser af gode grin undervejs, når den runde bold ikke rigtigt ville, som den skulle. Men alle kom banen rundt og herefter ventede den store belønning.

Som afslutning på en skøn dag, var der nemlig sørget for kaffe og sodavand samt et helt overdådigt kagebord. Det var forældrerådet godt suppleret af flere frivillige forældre, som havde haft gang i bageriet.

Nu er der så ikke andet end et par uger tilbage af skoleåret og børnene er virkelig begyndt at se frem til ferien. Der går lidt længere inden vores sommerferie starter. Men vi glæder os også allerede til det bliver vores tur.

 

Disclaimer

2 thoughts on “Skoleafslutning

  1. I begge mine børns klasser har vi også tradition for at samle alle børn, forældre og nogle af lærerne ofte. Vi mødes gerne 2-3 gange om året alle sammen. Og det er altså en god idé. Så kan man snakke sammen helt uformelt og afslappet og få talt om eventuelle småproblemer inden de vokser sig store.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *