Et solcelleanlæg er en god investering

Hvis du synes, at overskud på din elregning lyder fedt – så skal du måske kigge nærmere på solcelleanlæg. Et solcelleanlæg producerer nemlig miljøvenlig strøm på en effektiv måde. Hvis du laver en grøn investering i et solcelleanlæg, kan du vinke farvel til dyre elregninger – og lade solens stråler sørge for alt den strøm du har brug for i din bolig. Solen skinner i gennemsnit 1800 timer om året i Danmark, og det er op til os at udnytte dette. Med et solcelleanlæg får du glæde af solens stråler, og du kan spare rigtigt mange penge på din forsyningsregning.

Hvordan virker solcellerne?

En solcelle er en lille diode, der kan omdanne solens energi til strøm vha. det, man kalder for den fotoelektriske effekt. Solens energi får elektronerne i solcellen til at rive sig løs – og dette skaber en spændingsforskel i solcellen, der får solcellen til at producere strøm.

Typisk skelner man mellem mono- og polykrystallinske solceller, der begge er lavet af grundstoffet silicium. Monokrystallinske solceller har den højeste virkningsgrad af de to, og er således også typisk de dyreste.

Solceller og økonomi

En investering i et solcelleanlæg er ikke en lille investering – men det er til gengæld en rigtigt god investering. Det koster typisk mellem 50.000 og 80.000 kroner at få et solcelleanlæg til en normal husstand, hvorfor det er en investering, der skal tænkes igennem. Som udgangspunkt kan du regne med, at dit solcelleanlæg holder i 20-25 år.

Der er mange penge at spare årligt, ved at investere i et solcelleanlæg. Hvis du får monteret et solcelleanlæg, der er korrekt dimensioneret, vil du kunne dække hele din elregning og mere til. Dette giver således overskud på din elregning, og da tilbagebetalingstiden på et solcelleanlæg typisk er 5-8 år, begynder du måske at kunne forstå, hvorfor det er en god investering.

Overvejelser

Da et solcelleanlæg er en stor investering, knytter der sig naturligvis mange overvejelser til. I dette afsnit bliver du præsenteret for nogle af de overvejelser, du bør gøre dig, når du skal investere i et solcelleanlæg.

Har du undersøgt lokalplanen i dit område? Dette er vigtigt, da det har indflydelse på om du må opsætte et solcelleanlæg eller ej. Det relaterer sig især til sommerhus-områder.

Har du undersøgt, om der er regler for bygningshøjden eller højdegrænseplanen?

Har du megen skygge i din have eller ved din bolig? Det er især vigtigt, da solpanelerne naturligvis skal have fri adgang til solens stråler. Det er mest optimalt, at solpanelerne vender i sydlig retning.

Hvis du overvejer at investere i solcelleanlæg, er det ydermere en ekstra bonus, at du kan trække investeringen fra i skat – og at bankerne i særdeleshed er villige til at låne penge til et solcelleanlæg. Herudover er det vigtigt at huske, at dit eget elforbrug og salg af energi op til 7000 kroner er skattefrit.

Disclaimer

One thought on “Et solcelleanlæg er en god investering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *