Lamper og gardiner til billardklubben

Det er en spændende udfordring, jeg har fået sammen med fire andre mænd her i byen. Vi udgør nemlig bestyrelsen i en nyoprettet billardklub, og udfordringen består i at stå for indretningen af de lokaler, klubben har fået stillet til rådighed mod en særdeles fordelagtig husleje.

Det er vores lokale bank, som for noget tid siden overtog en bygning inde i midtbyen, efter at bygningens ejer var gået konkurs. Bagest i bygningen – længst væk fra facaden ud mod gågaden – er der et stort lokale med tilhørende tekøkken og et par toiletter, som det ikke er lykkedes banken at få lejet ud. Derfor har banken valgt at lade den nystartede billardklub få lokalerne mod et symbolsk beløb samt forpligtelsen til at vedligeholde lokalerne.

Nu er klubben blevet en realitet efter en stiftende generalforsamling, og den nyvalgte bestyrelse har travlt med at få indrettet vores lokaler, så vi hurtigst muligt kan komme i gang med at spille billard.

Vi har optaget et lån i banken til indkøb af to billardborde og andet nødvendigt inventar, og vores budget ser ganske fornuftigt ud, fordi overraskende mange har meldt sig ind i klubben fra starten.

De to billardborde blev leveret i går, og i dag var jeg sammen med et andet bestyrelsesmedlem ude for at se på belysning til klublokalerne. Over billardbordene skal vi have to store pendler over hvert bord, så vi får et godt og ensartet lys på bordene.

Men vi skal selvfølgelig også have hyggebelysning i forbindelse med de borde, hvor vi kan sidde og nyde en kop kaffe eller en kold øl, mens andre spiller billard. I el-forretningen havde de nogle nydelige væglamper, som var stærkt nedsat i pris, så selv om vi på forhånd havde regnet med kun at skulle have fire lamper på den lange væg, valgte vi at købe alle de seks lamper, forretningen havde tilbage, for i kraft af prisnedsættelsen slap vi alligevel billigere, end vi havde regnet med.

I morgen, lørdag, får vi travlt med at sætte lamperne op, men inden vi starter på det, er vi nødt til at gå i en gardinforretning, for vi skal have en eller anden form for gardiner i de fire vinduer ud mod gården. Senere fandt vi ud af, at frishop.dk har endnu billigere væglamper: Se her. Dels vil vi naturligvis helst holde nysgerrige blikke ude, dels kan en lavtstående aftensol genere spillet ved billardbordene.

Vi har diskuteret lidt om, hvilken form for gardiner, vi skal have i vinduerne. Selv har jeg peget på, at persienner vil være en god løsning, men et par af de andre har protesteret, fordi de mener, at persienner er besværlige at rengøre. Det synes jeg nu ikke er så slemt. Vi har selv et par vinduer derhjemme med persienner, og de er da nemme nok at holde rene med en speciel børste, der er beregnet til formålet.

Men det ender nu nok med, at vi køber lamelgardiner til vinduerne i billardklubben, for det ser ud til, at der er flertal for den løsning. Og ret beset er jeg stort set ligeglad, for lamelgardiner er da også meget pæne. Ligesom for eksempel rullegardiner er det – se bare dem her.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *