Tidligere var jeg pedel på en skole

I dag arbejder jeg som lagermedarbejder i en større dansk webshop.

Men det har jeg ikke altid gjort. For efterhånden en hel del år siden var jeg ansat som pedel på en skole. Det var et ret alsidigt job med mange forskellige arbejdsopgaver og et rimelig bredt ansvarsområde.

Som pedel havde jeg både ansvaret for planlægning og koordinering af de forskellige opgaver og samtidig stod jeg også med det daglige ansvar for eksekveringen af opgaverne.

 

Der var mange opgaver på skolen

Arbejdsopgaverne var mangeartede og dækkede alt fra affalds- og snerydning til både indendørs og udendørs vedligeholdelsesopgaver, så som mindre reparationer og malerarbejde. Ved større arbejder tilkaldte vi dog hjælp udefra fra eksempelvis vvs- og malerfirmaer.

En stor del af pedelarbejdet på skolen foregik udendørs. Om vinteren var der snerydning, saltning og lignende opgaver, mens det om sommeren hovedsageligt handlede om at holde træer, buske, græsplæner og blomsterbed i en prydelig stand.

 

Masser af problemer med mos

En af de store opgaver som pedel på skolen, var at holde den tilhørende park. Parken var på mere end 8000 m2 og beplantet med rigtig mange store træer. Det var et stort arbejde at holde parken. Og specielt gav de mange store træer problemer med mos overalt i græsplænen.

Den primære grund til alt mosset var simpelthen manglen på sollys pga. de mange træer. Uden sollys er det svært at få en ordentlig græsplæne. Så det var en konstant kamp, hele tiden at forsøge at holde et flot græs i parken.

En anden vigtig ting, når man skal holde en græsplæne fri for mos, er at have en plæneklipper af en ordentlig kvalitet. Har man ikke det får man faktisk mange gange ødelagt græsplænen, og så får mosset bare endnu bedre vilkår at boltre sig under. På skolen brugte vi en stor havetraktor. Det er den eneste måde, at holde så store arealer på.

 

Jeg er superglad for det arbejde jeg har i dag som lagermedarbejder, men jeg savner stadig tiden på skolen og mindes tit tilbage.

 

Disclaimer

One thought on “Tidligere var jeg pedel på en skole

  1. Jeg kender godt til det med mos i plænen. en forbandelse der kan være umådeligt svær at komme af med. Men som du er inde på: Korrekt og rettidig klipning af plænen har stor betydning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *