Opladbare batterier

I vores hus er der en uudnyttet loftsetage, som dog heldigvis er forberedt til udnyttelse, idet der helt fra starten er etableret en rigtig trappe op til etagen, ligesom der er forberedt til at lægge et ordentligt gulv deroppe.

Og nu er vores barn nummer to på vej, og planen er, at vi faktisk gerne vil have tre børn, så tiden er kommet til at indrette loftsetagen til nogle værelser, så vi kan have fornuftig plads til en halvstor familie.

En del af arbejdet er jeg gået i gang med selv at udføre. Jeg er ikke helt uden erfaring med håndværksarbejde, og især har jeg det godt med at arbejde med træ, så jeg kan spare en del udgifter til håndværkere ved for eksempel selv at opbygge skillevæggene og lægge trægulv på hele etagen.

Den ene af min kones brødre er elektriker, og han har lovet at hjælpe med de elektriske installationer, så her er også nogle penge at spare. Han var på besøg i aftes, fordi vi skulle have kigget på, hvor mange kabler til elektriciteten, jeg skal have trukket, inden jeg begynder at lægge gulvet. Når først det er lagt, er det jo for sent at skulle til at trække kabler, der skal være usynlige.

Min svoger gav mig de nødvendige anvisninger og sagde i øvrigt, at det kunne være en god ide at trække kabler nok, så der kan etableres flere stikkontakter, end vi regner med at ville have, for det viser sig ofte efter nogle få år, at man egentlig gerne ville have haft et par ekstra kontakter.

Han understregede også, at jeg burde trække kabler til internetforbindelse til alle værelserne, for der er nok ingen tvivl om, at det i fremtiden bliver normalt, at alle større børn har en computer på deres værelse.

Og så kom min svoger med et godt råd til senere: Du skal sørge for at få LED belysning fra en start. Det kan være lidt dyrere at etablere, fordi pærerne er ret pebrede, men i længden betaler de sig ind flere gange i form af meget lavt elforbrug og en særdeles lang levetid, fortalte han.

Jeg var glad for hans råd, for det havde jeg faktisk ikke selv tænkt på, men selvfølgelig kan det betale sig at satse på et lavt elforbrug – ikke mindst i børneværelser, for de mindre børn har ofte en tendens til at glemme at slukke lyset efter sig.

Der er fordele ved at udføre den slags arbejde selv, for man behøver ikke undskylde overfor sin kone, at man tager i byen og køber noget lækkert værktøj. Forleden dag var jeg for eksempel i byggemarkedet, fordi jeg havde brug for en ny bore-skruemaskine, og jeg valgte en af de meget kraftige med gode genopladelige batterier, der har ekstra stor kapacitet, så man ikke skal gå og skifte batteri hele tiden.

Om et par dage kommer en stor leverance af det tømmer, gulvplanker, isolering og andet, som jeg har bestilt til arbejdet, og i næste uge har jeg ferie, så jeg kan komme i gang med ombygningen.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *