Højtalere i alle klasser

På den skole, hvor jeg er ansvarlig for IT og teknik, skal der nu installeres højtalere i samtlige klasseværelser som led i et yderst interessant forsøg, der skal vise, om klassisk musik kan højne elevernes indlæringsevne. Og for at forsøget skal være så validt som muligt, skal det ske for alle elever på alle klassetrin. Metoden er: Der spilles 5 minutters klassisk musik ved starten af hver lektion i den første måned. Derefter ændres det, så der spilles ganske lavt under hele lektionen i en måned.

Det er faktisk ganske interessant, fro man ved jo fra andre forsøg hos voksne, at klassisk musik kan have mange effekter i positiv retning på koncentrationsevne, blodtryk og alment velbefindende.

Valget af højtalere til forsøget

Som sagt er det min opgave at sikre den tekniske del af løsningen, og valget er faldet på de viste højtalere, der er fra firmaet Danguitar i Grenå. De højttalere er valgt, fordi de kan spille musikken både ved meget lav styrke og ved højere volumen uden at blive påtrængende – og så er de faktisk til at betale sig fra. Som på alle andre skoler er budgetterne jo ikke ubegrænsede. Og de her banditter – Thornton HYB106-5T – var altså det helt rige valg af højtalere til vores projekt.

Nu forestår så opgaven med installation, og her har jeg allieret mig med vores lokale elektrikerfirma, der har lovet at udføre opgaven i weekender, så undervisningen slet ikke bliver forstyrret. Lige nu ser det ud til, der bliver en lock-out, og så er skolen jo tom, så der kan arbejdes. Takket være lynhurtig service fra Danguitar har vi fået næsten alle højtalerne leveret her inden påsken, så på tirsdag kan elektrikerne gå i gang.

Jeg håber virkelig ikke, at den konflikt trækker ud. Jeg har ikke lyst til at se nogen blive arbejdsløse og skulle på dagpenge på grund af det her. Og mon ikke der er nogle, der overvejer et medlemskab af en a-kasse nu, hvor det hele spidser til? Jeg vil næsten tro det.

Nå – men sagen er jo stadig de her højtalere og forsøget med musik til alle de herlige elever på skolen. Jeg skal have fundet frem til de helt rigtige stykker klassisk musik, inden eleverne er tilbage efter konflikten, men mon ikke jeg når det i fin stil?

2 thoughts on “Højtalere i alle klasser

1. Hej Oliver

Jeg er også IT ansvarlig for min skole, og skal også have indkøbt højtalere til vores klasseværelser.

Hvordan er det gået med de højtalere du har købt? Spiller de højt nok til at fylde klasseværelset? Og hvordan er lyden?

Mvh Peter Frederiksen / Kystskolen afd. Løkkemarkskolen

1. Hej Peter
      Absolut – de er ganske fremragende, og både hvad angår volumen og lydkvalitet er jeg ret imponeret i forhold til prisen. Held og lykke med projektet!