Fodboldgolf vinder hastigt frem og finder nye tilhængere

De senere år har en ny form for sport, motion og idræt vundet hastigt frem i Danmark. Fodboldgolf har spredt sig, og i dag findes der de særlige baner til fodboldgolf over det meste af landet. Og flere kommer til, ligesom der skyder fodboldgolf klubber op. Se f.eks. mere her hos Nymarksminde.

En stor del af spillets charme er, at alle kan være med uanset hvor unge eller gamle de er, eller om de er dygtige til fodbold eller golf.  Fodboldgolf vinder hastigt frem fordi, det er en udendørs oplevelse og aktivitet, der giver frisk luft, sjove fælles oplevelser og lidt sved på panden.

Spillet handler kort sagt om at komme rundt på en 18-hullers bane ligesom i golf. Men du svinger ikke med en kølle. I stedet skal du sparke til en fodbold med foden. Den spiller, der kommer igennem banen med færrest antal spark, vinder dysten. Man kan spille lige så mange imod hinanden, som man har lyst til – jo flere I er, jo længere tid tager det naturligvis at komme igennem alle banens 18 huller.

Banen er ikke en golfbane – men den ligner. De små huller i greenen er afløst af noget større huller eller kurve, som fodbolden skal ned i for at afslutte hullet. Ligesom på en almindelig golfbane er der opstillet forskellige forhindringer og udfordringer, der gør banen endnu sjovere at komme igennem. Det kan være byggede konstruktioner, som er placeret nær hullerne. På de forskellige klubbers hjemmesider kan du læse mere om banerne, der altid er nye og spændende, da ikke to af dem byder på de samme udfordringer!

Der er altså mange gode grunde til at stifte bekendtskab med en sportsgren for hele familien, der vinder hastigt frem overalt, ligesom hos Nymarksminde. Der findes en række regler i fodboldgolf, der skal overholdes, når man dyster med om klubmesterskaber og andre turneringer. Banen skal som sagt have 18 huller, og alle deltagere skriver selv det antal spark ned på et scorekort, man har taget, efter hver hul. Det er i øvrigt ikke tilladt at spille med fodboldstøvler på mange af banerne, da græsset kan blive beskadiget. I skal også holde afstand til andre hold på banerne, så der ikke opstår flaskehalse på vej rundt.

Når kampen skal starte er det en god ide som ved andre spil at lade den yngste deltager lægge ud med det første spark. På alle de øvrige 17 huller starter den spiller, der kom igennem det forrige hul med færrest antal spark. Når alle spillere har spillet sin bold, så skal næste spark tages af den spiller, der har længst distance hen til hullet.

Det er måske ikke nødvendigt at gøre opmærksom på, at bolden kun må flyttes med foden. Alle former for spark er tilladt – bare det er med foden. Hvis man kommer til at ramme en modspillers bold, så bliver spillerens bold liggende på den nye position, hvor den ender, mens din egen bold skal lægges samme sted, du kom fra. Du er nu godt i gang med fodboldgolf, og klubmesterskabet lurer måske lige om hjørnet.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *