Biopejs som en del af dit hjem

En biopejs er et forholdsvis nyt og spændende møbel til dit hjem. Biopejsen har en funktion som en pejs, bare uden alle ulemper. Biopejsen er en billig og effektiv måde at skifte din pejs ud, eller et godt alternativ til at anskaffe en pejs. Den er miljøvenlig og brænder på bioethanol, som er en væske uden affaldsstoffer. At der ikke udskilles nogle farlige stoffer eller dampe, er en kæmpe fordel ved pejsen. Dette er også grunden til at den kan bruges uden en skorsten, da flammen er så ren.

En biopejs er ikke beregnet til at varme hele hjemmet op, men kan sagtens hæve temperaturen betydeligt. Hvorvidt du oplever at temperaturen stiger, afhænger selvfølgelig af rummet og flammens størrelse. Det kan derfor ikke fastslået hvor mange grader det reelt påvirker. Når pejsen er tændt bruger den noget af ilten som er i det rum den står i, så en form for udluftning kan være nødvendigt.

Det er væsentligt nemmere at benytte en biopejs end en brændeovn eller pejs. Den fungerer sådan, at du påfylder bioethanol og antænder det med en lighter. Efter kort til vil flammen være ved sin fylde størrelse og begynde at varme hjemmet. Bliver det for varmt er det blot at slukke for pejsen, og varmstrømmen stopper med det samme. Denne kontrol har du ikke med en normal brændeovn eller pejs.

Pejsen kan flyttes rundt efter behov, og blive en del af dit hjem og dets indretning. Biopejse findes ofte i et smukt design som passer i de fleste hjem.

Omkostninger ved at biopejs og også lave, men afhænger af et par ting. Prisen på det bioethanol som du køber, biopejsens forbrug af bioethanol og hvor stor du ønsker flammen. Dette vil typisk løbe op i et sted mellem 10-20 kr. i timen, oftest til den billige side. Derudover spare du også pengene til vedligeholdelse af skorsten, da det ikke er krævet.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *