Tips til en mere sikker bolig

Vi har allerede overstået en del helligdage, og der er flere forude. Det er jo ganske dejligt, for langt de fleste, da det betyder fridage og forlængede weekender. Men, sagen er desværre også den, at helligdagene byder på mange indbrud og tyverier. Jeg har derfor undersøgt sagen lidt nærmere, for at finde frem til, hvad der kan gøre boligen lidt mere sikker.

Der findes en række forskellige husråd, som er ganske gratis – og som uden tvivl gør din bolig mindre indbydende overfor tyveknægtene. Det første du med fordel kan gøre, er at aftale nabohjælp med de andre på din vej. Hvis tyveknægtene fornemmer, at der bliver holdt med dem i kvarteret – så har de det også med at få benene på nakken.

Det næste du kan gøre, er at få det til at se ud som om, at der er nogen hjemme. Det vil altså sige, at du måske lader lyset stå tændt, får naboen til at bruge din tørresnor til vasketøj – og at du får opsat lyssensorer, der tænder lyset foran huset ved bevægelse. Det er alt sammen med til, at tyvene springer let og elegant udenom din bolig.

Sikkerhedsudstyr til boligejeren

Stock (9)Nu hvor du er blevet introduceret til de gratis tips, så vil jeg også fortælle dig, hvad du kan investere i – for at tage sikkerheden omkring din bolig til det næste niveau. Det behøver nemlig ikke være særligt dyrt, eller ret besværligt at komme i gang med.

Jeg har valgt at investere i to ting til min bolig; en GSM alarm og et spion kamera. Det smarte ved en GSM alarm er, at den kan alarmere dig selv og dine naboer med en SMS, så der hurtigt kan blive slået alarm til politiet ved et indbrud.

Spion kuglepennen er min plan B, så at sige. Den er nemlig til for at fange de eventuelle tyveknægte på film, der vælger at trodse alarm, lys og vagtsomme naboer. En spion kuglepen kan placeres stort set alle vegne, og den er så diskret, at tyveknægtene aldrig fatter mistanke. Derved er chancen for, at du får billeder af tyvenes ansigter også større.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *